Zangles <21 jaar en voor studenten


Echt veel mensen vinden het heerlijk om te zingen. En dat is niet zo raar, want zingen zorgt voor ontspanning en het is een fijne manier om je te uiten. Wie kent er niet een liedje dat op enig moment heel belangrijk was? Dat gewoon beluisterd en gezongen móest worden?


Toch hoor ik vaak "ik wil graag zingen maar ik weet niet of ik het wel kan". Ik denk dat dat komt doordat we tegenwoordig bijna alleen nog maar perfect afgemonteerde geluidsopnames op radio en televisie. Je krijgt dan al gauw het gevoel dat je stemgeluid niet goed genoeg is. Dat vind ik om heel veel redenen erg jammer.Want zingen is gewoon leuk en onderzoeken wijzen uit dat zingen ook heel goed voor je is. Zingen verbetert bijvoorbeeld je concentratievermogen en tijdens het zingen maken onze hersenen endorfines aan, die zorgen voor een blij en ontspannen gevoel. Wie wil dat nou niet?


Wat mij betreft kan iedereen zingen en op de zangles kun je leren zekerder of gewoon beter te worden. Mijn lessen sluiten zoveel mogelijk aan bij jouw wensen en niveau. Ik vind het belangrijk dat je jezelf thuis voelt en dat we samen kunnen zoeken naar wat bij je past. Elke les begint met stem-en ademhalingsoefeningen. Daarna gaan we werken aan een zelfgekozen lied. Van de meeste nummers is er wel een instrumentale versie te vinden. Als je graag met bladmuziek zingt, gebruiken we die om meer over de muziek te weten te komen.


In de loop van de tijd verandert je stem en als je ouder wordt vaak ook je smaak. Ik probeer om hier zo goed mogelijk op in te spelen zodat je kunt blijven groeien. Omdat het motiverend kan zijn om naar een doel toe te werken, organiseer ik regelmatig een klein optreden waar alle leerlingen een lied ten gehore mogen brengen voor familie en andere belangstellenden.


Meedoen aan een optreden is niet verplicht maar wordt wel aangemoedigd. Tijdens het concert wordt er niet gekeken naar wie de beste zanger is. Al lijkt het er op televisie soms wél op, samen zingen is geen competitie. Je probeert met elkaar iets moois neer te zetten en het is een mogelijkheid jezelf te laten horen. In het dagelijks leven word je hier vrijer en zelfverzekerder van en dat gun ik iedereen.


Kom je liever niet alleen op les? Dat kan ook! Informeer naar de mogelijkheden.

Wil jij graag kennismaken? Bel of mail me dan gerust, dan plannen we samen een proefles.


Just keep singing !