Smile, it’s Friday!

De hele week kijken wij - de leden van Friday - uit naar de repetitie op de vrijdagavond. Samen zingen geeft ons nieuwe energie en we worden er blij van. Het is voor ons dé manier om het weekend goed te beginnen.


Ons doel? Gewoon lekker zingen en natuurlijk steeds beter worden. We starten de repetities met inzingen en stemoefeningen. Daarna wordt er gewerkt aan het twee- en driestemmige repertoire. Aan de hand van de bladmuziek komen ook het notenlezen en andere muziektheorie aan bod.


Onze dirigent Delian zoekt samen met ons naar nieuwe bladmuziek. De groep is verdeeld in hoge,midden en lage stemmen. Deze indeling ligt niet vast: we experimenteren in de hoogte en laagte, om onze stemmen beter te leren kennen en grenzen te verleggen. Solo zingen of in kleine groepjes, iedereen krijgt hiervoor een kans.


Het laatste kwartier van de repetitie zingen we random liedjes met karaoke. Zo ontdekken we vaak leuke nummers voor op ons repertoire. Omdat we ook heel graag op het podium staan, organiseren we ongeveer twee keer per jaar een optreden. Samen met de dirigent zoeken we de beste nummers uit en stellen we het programma op.


Maar we hebben nog meer in onze mars: in oktober 2018 hebben we op de planken gestaan met de musical ‘Lang en Gelukkig’. De organisatie rondom deze musical lag voor het grootste deel in onze handen en de uitvoering was een groot succes!Voor 2020 hadden we een nieuwe musical geschreven:'Friday draait deur'. Helaas hebben we deze uiteindelijk niet op kunnen voeren. Tijdens de lockdown hebben we een aantal van de nummers uit deze musical ingezongen en gefilmd. We zijn heel trots op het resultaat dat je kunt vinden op ons eigen kanaal op youtube.


Denk jij dat Friday ook echt iets voor jou is? Dan ben je van harte welkom om een keertje mee te komen zingen. En wie weet, voel jij je al snel net zo thuis als wij.


Met Friday gaan wij iedere week relaxed het weekend in!

Dag Vrijdag (geen repetities in de schoolvakanties)
Tijd 19:00 – 20:30 uur
Locatie Zangstudio Day, Tramstraat 9, Nistelrode
Dirigent Delian Corssmit-Koenen
Leeftijd Vanaf 16 -30 jaar
Contributie Mail ons even

Bestuur Friday:

Elze van den Heuvel
Imke Visser
Babs van den Berg

Contact: fridaynistelrode@gmail.com
Facebook: Friday Nistelrode
Instagram: Friday Nistelrode
KvK: 77095138
Rekeningnr.: NL55 RABO 0354 5927 50

The only thing better than singing is more singing

~Ella Fitzgerald