Zangles >21 jaar

Heel veel mensen vinden het heerlijk om te zingen. En dat is niet zo raar, want zingen zorgt voor ontspanning en het is een fijne manier om je te uiten. Wie kent er niet een liedje dat op enig moment heel belangrijk voor je was? Dat gewoon beluisterd en gezongen móest worden?

Toch hoor ik regelmatig verzuchten:'ik hou heel erg van zingen maar ze zeggen dat ik het niet kan'. Wat mij betreft kan iedereen zingen of is in ieder geval geboren met een zangstem die je kunt leren gebruiken. Door te zingen laat je letterlijk van je horen. Je wordt vrijer en zelfverzekerder en je bent bezig iets moois te maken voor jezelf of voor je omgeving. Tijdens het zingen maken onze hersenen endorfines aan, die zorgen voor een blij en ontspannen gevoel. Wie wil dat nou niet?

Mijn lessen sluiten zoveel mogelijk aan bij jou wensen en niveau. Elke les begint met oefeningen voor houding, adem en stem. Daarna gaan we werken aan een zelfgekozen lied. Van de meeste nummers is wel een instrumentale versie te vinden. Als je graag met bladmuziek zingt, gebruiken we deze en proberen we meer over de muziek te weten te komen. Het fijne is dat elke liedje weer nieuwe mogelijkheden in zich heeft en muziek een oneindige bron van inspiratie is.


Ook als je al veel zangervaring hebt, kan het zinvol zijn de conditie van je stem te onderhouden door het nemen van zangles. Zing je in een koor en willen alle koorleden aan de slag met hun stem? Dat kan ook. Bel of mail me gerust om even kennis te maken en eventueel een proefles te plannen.



Doe dingen waar je hart van gaat zingen